Warme 2e Vijf Eiken Cross

Het einde van oktober nadert en er is een hoop te doen in Rijen. De jaarmarkt is net achter de rug en de kermis draaide nog door tot afgelopen zondag. Ook Halloween stond afgelopen weekend op de kalender met haar 5e jaar parade. De weergoden hebben voor een prachtig weer gezorgd voor al deze activiteiten wat ook te merken was aan de mooie opkomst bij de 2e vijf eiken cross van dit jaar.

Door het mooie zachte weer verschenen er meer crossers aan de start dan vorige keer. We mochten bijna 70 deelnemers en deelneemsters over verschillende categorieën verwelkomen aan de start. 

De kleinste crossers die voor de start van 13 uur warm draaiden werden er als eerste mee geconfronteerd dat het parcours dit keer in tegengestelde richting zou worden gereden. Het parcours lag er strak en droog bij en dat was voor de deelnemers een verademing ten opzichte van  vorige week.  Bij de Jeugd tot en met 12 jaar won Bram van Dun uit Dorst de 2e cross gevolgd door Olav Kent (Almkerk) en Ruben Broers (Rijen). Mooi om deze categorie aan het werk te zien.  Bij de 13-16-jarige stond Simone Wijngaard uit Rijen op het hoogste podium gevolgd door Giel de Geus uit Meerle (B).

Er stonden bij de dames 7 deelnemers aan de streep, 2 meer dan vorige week. Deze categorie start in het zelfde blok als de heren 55+ waar Jos Bogaerts (Strijbeek) de wedstrijd domineerde en er met de 1e plaats vandoor ging, de 2e plaats was voor Bas van Rijthoven (Roosendaal) en als 3e eindigde Ad Bernaerts (Baarle-Nassau).  De strijd bij de dames werd gewonnen door Devon Kuijstermans uit Oudenbosch gevolgd door Minke Slingerland (Oosterhout) en op 3e plaats Lieke van Weerled (Papendrecht).

De laatste twee categorieën gingen om 14.30 uur van start, gezien he grote aantal deelnemers werd het startsein voor de heren 17-39 jaar 1 minuut eerder gegeven dan voor de heren 40-54 jaar. Ruim 40 crossers stonden aan de streep op deze ongekend warme oktober dag. Bij de heren 17-39 jaar reed Niels Wubben uit Dorst onbedreigd naar de eerste plaats, voor Hans van den Bogaert en Wim van Roey uit Vosselaar die als derde over de streep kwam.  

Patrick Bol uit Hoeven beklom het hoogste podium bij de heren 40-54 jaar gevolgd als door Stijn de Cleijn uit het Belgische Kapellen. Edgar van Meer uit Nispen bemachtigde de 3e plaats.  

We kunnen terugkijken op een geslaagde 2e vijf eiken cross. Volgende week zaterdag is het geen cross. De volgende Vijf eiken cross wordt verreden op zaterdag 9 november 2019, we hopen jullie dan weer in grote getalen te mogen ontvangen. 

Dit vind je misschien ook leuk...